Qui som?


La veritat és que la trajectòria de l'enramada es pot considerar extensa des dels seus compassos inicials fins la actualitat. Nombrosos muntatges, principalment comèdies, han centrat l'activitat dels seus membres des de fa 20 anys. Ja enrere queda aquell primer "Assaig general" de l'any 1992, on el grup va començar aquest periple que l'ha portat, dues dècades desprès, a esdevenir quelcom més que un deliri de joventut, a esdevenir un grup de teatre consolidat.

Aquesta trajectòria, sempre a l'empara del calor d'un públic catllarenc fidel i agraït, ha permès a l'enramada millorar projecte rere projecte, créixer i madurar assolint cada cop majors cotes d'exigència i complexitat en les seves obres, adquirint un major grau de confiança i qualitat en tots els muntatges que ha produït.

D'aquesta manera, el grup ha forjat la seva trajectòria a base d'obres com, entre d'altres, "Pel davant i pel darrere" (1995), "Dotze homes sense pietat" (1997), "La pau retorna a Atenes" (1998), i les més recents "Mareig" (2004), "No et beguis l'aigua" (2005) i "Res és el que sembla" (2007).

En aquest context, l'any 2008, l'enramada va apostar per l'obra "Mentiders" d'Anthony Neilson, una comèdia negra anglesa elaborada amb un text trepidant que dibuixa un retrat social agredolç a través del periple de dos policies londinencs novells. L'obra fou estrenada amb molt èxit el setembre del mateix any al Centre cultural del Catllar, on l'enramada va esgotar per partida doble l'aforament del teatre.

Aquest punt portà als membres del grup a afrontar una de les assignatures pendents en la seva trajectòria, és a dir, la projecció exterior de l'enramada. I és que, malgrat haver produït deu muntatges teatrals durant tots aquests anys, el grup havia centrat quasi exclusivament la seva activitat al Catllar, sortint només en cinc ocasions. Un bagatge insuficient per tant dilatat recorregut.

O com a mínim així ho van entendre els membres de l'enramada, els quals van decidir estendre la seva activitat més enllà del confortable públic catllarenc. Així doncs, el grup va començar a moure's amb la voluntat d'obtenir un major ressò. Es va donar a conèixer a ajuntaments, va fomentar els intercanvis amb d'altres grups de teatre i finalment es va inscriure a l'e-catàleg de la Diputació de Tarragona.

Aquest canvi de rumb va portar a l'enramada a escenificar "Mentiders" a diversos municipis els anys 2008 i 2009; al casal de la Violeta d'Altafulla, al teatre de Sant Quintí de Mediona, al casal d'Àger, al casal de la Fatarella en plena Festa Major, i finalment, en el marc de la celebració de la Santa Creu, al casal de la Riera de Gaià.

Una activitat frenètica que va permetre al grup, no només començar a forjar-se una reputació fora del poble on assaja, sinó també el obligar a adquirir maduresa davant públics menys indulgents. Un examen que, com altres anteriors, l'enramada va passar amb nota, ja que arreu on va actuar, va arrancar el riure i l'aplaudiment incondicional del públic, omplint sales i teatres.

Després d'aquest salt, l'enramada va representar durant l'any 2010 la comèdia "Un, dos, tres!", de Ferenc Molnar a Altafulla, La Riera i El Catllar, amb èxit de públic i crítica, fet que va permetre consolidar aquesta evolució iniciada amb "Mentiders". En aquest context, i mentre es troba en plena gira de l'obra "Políticament Incorrecte" de Ray Cooney, el grup es sent orgullós de presentar aquest lloc web, un espai on es recull tota la seva trajectòria, anècdotes, fotografies i demés informació.

Esperem que, de la mateixa manera que en la resta de projectes de l'enramada, el lloc web us diverteixi.

Ferran Novell
President de l'enramada